вівторок, 2 березня 2021 р.

Типи людей та особливості спілкування з ними

1 березня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт» відбувся вебінар тренерки з м'яких навичок, коуча, методологині освітніх програм, експертки з лідерства, співзасновниці Тренінгової агенції «PRO Trainings» Вікторії Дівоньки «Типи людей та особливості спілкування з ними».

В сучасному суспільстві спілкування має важливе значення. Саме завдяки вмінню взаємодіяти з іншими людьми людина отримує можливість взаємодіяти навчатись, отримувати необхідний досвід, реалізувати себе у суспільстві. Тому, стає зрозуміло, що комунікативні навички є досить важливими у житті особистості.

Комунікація (від лат. communicatio — єдність, передача, з'єднання, повідомлення, пов'язаного з дієсловом лат. communico — роблю спільним, повідомляю, з'єдную, похідним від лат. communis — спільний) - це процес обміну інформацією (фактами, ідеями, поглядами, емоціями тощо) між двома або більше особами. У процесі комунікації люди проявляють по-різному. Психологиня звернула увагу слухачів на те, що є різні види спілкування: гуманістичний, авторитарний, демократичний, ліберальний та інші.
У психології спілкування виділяються основні типи комунікабельності людей, які розрізняються залежно від переваги таких мовленнєвих характеристик:
  • домінантний тип
  • мобільний тип;
  • ригідний тип;
  • інтровертний тип.
Фахово і детально Вікторія Дівонька розглянула кожен тип, зауваживши, що «чистих» типів комунікабельності не існує. В кожному співрозмовці можуть уживатися декілька типів, відповідно до яких з ними можна вести конструктивний діалог.
Кожний тип спілкування чимось цікавий, але незнання особливостей будь-якого з них може привести до негативних наслідків. Звичайно, далеко не завжди ми маємо справу з абсолютним проявом у людини того чи іншого типу мовленнєвої комунікації, але завжди один з названих типів буде визначальним.
Докладніше про типи людей та особливості спілкування з ними дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар