вівторок, 9 березня 2021 р.

Київ-Флоренція: побратимство міст. Онлайн-зустріч з Мариною Шавровою

4 березня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч "Київ-Флоренція: побратимство міст" із Мариною Шавровою, мешканкою міста Флоренція, модераторкою групи Українська молодь у Флоренції і Тоскані, викладачкою, громадською діячкою. 

Слухачі занурилися у цікавий і неповторний світ ранньої середньовічної історії Італії - часу заснування відомого міста Флоренції - колиски філософського вчення "гуманізм". 
Марина Шаврова почала свою розповідь від часу заснування міста, розповіла про визначні місця Флоренції, про історію її символу - герба з ірисом, про видатних особистостей, доля яких пов'язана з Флоренцією. 
Цікавими і пізнавальними були розповіді про історичні паралелі та події, що поєднують два величних міста-побратима Київ і Флоренцію, наприклад, фрагменти мощей Андрія Первозванного, що зберігаються у флорентійському соборі Санта-Марія-дель-Фйоре. 
Флоренція - місто-побратим Києва. Марина Шаврова стисло та інформативно розповіла про історію виникнення руху міст-побратимів, що виник у ХХ ст. після Другої світової війни. Зародившись в ХХ столітті, рух міст-побратимів розвивається і зараз. Про сучасні економічні, культурні, духовні зв'язки Києва і Флоренції також розповіла лекторка. 
Насамкінець, відповідаючи на запитання глядачів, Марина Шаврова дала поради для тих, хто бажає відвідати Італію, насолодитися її красою і поринути в її колорит та історію. 
Докладніше дивіться у відеою



Немає коментарів:

Дописати коментар