вівторок, 30 березня 2021 р.

«Спільна мова. Як народжуються і живуть слова»

29 березня на сторінці на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч з письменницею Анастасією Левковою «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова» у рамках Тижня дитячого читання.

Анастасія Левкова — письменниця, редакторка, кураторка літературних проєктів. Членкиня Українського ПЕН. Авторка книжок «Старшокласниця. Першокурсниця» («Видавництво Старого Лева», 2017), «Ашик Омер» (Портал, 2020), «Спільна мова: як народжуються і живуть слова» (Портал, 2020). Роман для підлітків у щоденниках «Старшокласниця. Першокурсниця» ввійшов у короткий список премій «Книга року BBC – 2017» та «ЛітАкцент – 2017», здобув відзнаку «Барабуки» за номінацією «Дебют року в прозі».

Молода, цікава й талановита письменниця розповіла про своє дитинство, про свій шлях в літературу, про те, що її формувало як письменника. 
Про найвидатнішого кримськотатарського співака розповідає Анастасія Левкова в своїй книжці «Ашик Омер», яка є джерелом поезії й толерантності для дітей та дорослих.
Також розповіла про свою нову книгу «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова», яку письменниця задумувала ще в 2015 році. 
Мова книжки «Спільна мова» — це весела й невимушена розмова про інструменти, якими послуговуємося щодня, — про слова. Якими словами й суфіксами найкраще показати свою приязнь, а якими — невдоволення; як постає літературна мова і чи є сенс обмежуватись нею — у книжці зібрані чимало мовних відкриттів та порад. Курйози, каламбури, кумедні ситуації, пов’язані з недоречним використанням слів — тут описані не нудні правила, а живий мінливий процес.


Немає коментарів:

Дописати коментар