понеділок, 22 березня 2021 р.

Про профілактику, виявлення та лікування туберкульозу

18 березня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом відбулася онлайн-зустріч «Що треба знати про профілактику, виявлення та лікування туберкульозу» із фахівцями зі здорового способу життя Отто Стойкою та Іриною Цісар, спільно з Київським міським центром громадського здоров’я та Київським міським центром соціальних служб

Туберкульоз – це хронічне інфекційне захворювання, збудником якого е мікобактерії туберкульозу, або палички Коха. Основним джерелом інфікування є хвора людина. Мікобактерії туберкульозу зберігаються в навколишньому середовищі від 3-4 до 8-12 місяців. Збудник хвороби стійкий до дії кислот, спирту, низьких температур, тривалий час зберігається у висушеному харкотинні, на постільній білизні, посуді та особистих речах хворого, в сирому молоці хворої на туберкульоз корови. Не переносить мікроб дії сонячного опромінення, активного хлору, дезінфектантів. Україна, на жаль, посідає друге місці за рівнем захворюваності на туберкульоз в світі.

Як уберегтися від туберкульозу? Які найефективніші методи профілактики цієї хвороби? Чого боїться збудник туберкульозу? Хто є в зоні ризику зараження? Як поводитися, якщо ти захворів? Що таке кашльовий етикет? 
Про ці та про багато інших корисних речей можна узнати, подивившись відеозустріч з лікарями Отто Стойкою та Іриною Цісар. 



В Україні є телефонна «гаряча лінія», подзвонивши на яку можна поставити питання про туберкульоз і отримати вичерпну відповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар