четвер, 18 лютого 2021 р.

Здоров'я та пандемія COVID-19

18 лютого на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч із фахівцем зі здорового способу життя Отто Стойкою, лікарем-методистом Київського міського центру громадського здоров’я, к.м.н. «Здорові звички для відновлення після COVID-19»

У більшості ( 80%) людей хвороба проходить у легкій формі, у 15% - у важкій формі, 5 % хворих мають фатальний перебіг.
Отто Стойка визначив декілька необхідних умов для відновлення організму після хвороби:
  1. Здорове харчування. Виснаженому недугою організму необхідна легка збалансована їжа: сезонні овочі та фрукти, зелень, бобові. Однак вітаміни «просто так» пити не треба! Додатково їх призначає тільки лікар – після встановленого аналізами факту нестачі певних вітамінів та мікроелементів.
  2. Повноцінний сон, який впливає на імунітет, є профілактикою стресу і депресії. Під час сну відновлюються всі системи і органи людини, розвантажується серцево-судинна система.
  3. Рухова активність. Після коронавірусу до легких фізичних навантажень слід приступати поступово, наприклад починати з 30-хвилинної прогулянки парком щодня. 
  4. Адекватний режим вживання рідини, бажано вітамінні напої: компоти, трав’яні чаї
Якщо ви перехворіли на ковід і одужали – ви вже герой! Але треба трохи старань з вашого боку, щоб відновитися і повернутися до повноцінного якісного життя.
Детальніше про поради щодо відновлення організму після COVID-19 дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар