четвер, 25 лютого 2021 р.

Про відповідальне ставлення до тварин

25 лютого на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася зустріч-презентація, онлайн-бесіда з письменницею Оленою Осмоловською про відповідальне ставлення до тварин на прикладі книжкової історії «Мокрий ніс» від «Видавничого центру «12», книжкової історії, яку письменниця вигадала з почуттям великої любові до тварин. Книга "Мокрий ніс" вийшла у Видавничому центрі «12» у наприкінці 2020 року.

«Мокрий ніс» - це своєрідна мозаїка з історій людей та собак, різних почуттів та емоцій, які сталися в житті звичайного підлітка. Смішні, сумні та драматичні історії собак очима звичайного хлопця Богдана, який опиняється на межі втрати вірного друга, але не втрачає надії. Вірність своєму чотирилапому другові приводить Богдана до собачого притулку «Мокрий ніс». Різні собачі долі допомагають хлопцеві краще розібратися в собі та близьких. А головне - знаходить багато друзів і він знаходить себе справжнього.
Ця книга для тих, хто безмежно любить собак та розділяє людську відповідальність перед найщирішими створіннями у світі!

Текст цієї історії Олена Осмоловська написала ще рік тому. Анна Наконечна відчула його та оживила чудовими ілюстраціями. Але для того, щоб текст став книжкою, потрібно було докласти багато зусиль.
Ця книжка – вдалий досвід партнерства з лідером виробництва товарів для тварин «Рояль Канін Україна», яке дозволило створити чудове видання та передати 600 примірників шкільним бібліотекам міста Києва.
Письменниця запропонувала юним читачам зробити кілька кроків:
  • прочитати усім класом книжку «Мокрий ніс»
  • наприкінці книжки ознайомитися з практичними рекомендаціями від «Рояль Канін Україна» 
  • разом з вчителями знайти найближчий притулок для тварин та дізнатися, чим ви можете бути там корисними 
  • розповісти про свій клас та зробити спільне фото з книжкою «Мокрий ніс»
  • розмістити світлину та розповідь у мережі Фейсбук з хештегом #МокрийНіс та тегнути Видавничий центр "12"
Найкреативніші класи отримають цікаві призи. 
Письменниця розповіла про інклюзивний літературний конкурс для дітей та юнацтва ім. Дмитра Ружевича. 
Чудовий дизайн, неперевершені ілюстрації, цікавий сюжет книги «Мокрий ніс», можливість взяти участь у соціальному проекті – усе це для дітей.
Докладніше про книжковий проект дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар