четвер, 18 лютого 2021 р.

Онлайн-презентація книжки Павла Степанова «Обратно»

17 лютого на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-презентація книжки Павла Степанова «Обратно».

Це - перша українськомовна презентація молодого російськомовного письменника - уродженця міста Луганська Павла Степанова. Для Павла Степанова досвід (як позитивний, так і негативний) – необхідна реальність, яку він приймав і робив висновки.
Роман «Обратно» - друга книга молодого автора. Назва «Обратно» не перекладається українською (втрачається сенс з точки зору концепції твору). Автор розповів про довгий шлях до книги, про свій досвід, про філософські й літературні шукання.

Автор писав книгу цілий рік. І сам не може одним реченням розповісти, про що ця книга. В романі є три сюжетні лінії: детективна, побутова, любовна. Дія відбувається в американському місті. Але таке могло статися будь-де. Це місце автор обрав тому, що йому подобається ця культура, американський колорит. Концепція твору прийшла авторові уві сні: він побачив Олену – головну героїню роману, яка вільна від усіх соціальних зв’язків. Вона є результатом експерименту групи вчених, одержимих ідеєю створити свідомість, що існуватиме поза фізичним тілом. Вона - головна загадка міста, що застрягла між двома світами, диво і прокляття одночасно. Вона проникне в голову кожного, хто стане на її шляху. Вона змусить сумніватися у власній реальності. Що ж із цього вийшло – читайте в романі. Кожна репліка, кожна дія, кожен результат, що відбувається на сторінках твору – переосмислення того, що відбулося з автором. Автор демонструє, наскільки феноменальними і водночас реальними є можливості людського розуму.
Детальніше про роман «Обратно» дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар