четвер, 11 лютого 2021 р.

Презентація книги Наталки Позняк-Хоменко «Волонтери: сила небайдужих»

10 лютого на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася презентація книги Наталки Позняк-Хоменко «Волонтери: сила небайдужих».

Волонтерство — добровільна безкорисна суспільно важлива діяльність. Виникнення волонтерського руху в Україні стало одним із значущих результатів Революції Гідності. З початком війни на Донбасі волонтерство піднялось на найвищий рівень розвитку за весь час незалежності України. До волонтерського руху в 2015 році долучилося 47% українців. У надзвичайно складний період саме цей рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

Книга «Волонтери: сила небайдужих» розповідає про звичайних людей, які стали волонтерами. Це і пенсіонери, і навіть діти 11 років. Книга, за словами автора, про кожного з нас, тому що ледве не кожен українець долучився до волонтерства в часи Революції Гідності й війни на сході України. Кожна людина, про яку йдеться в книзі – унікальна.

Автор книги запросила представників двох частин України – сходу і заходу: волонтера з Донецька Наталю Герасименко, яка стала прототипом героїні книга «Доця» Тамари Горіха-Зерня, і волонтера зі Львова – Андрія Салюка.


Андрій Салюк закликав долучатися до волонтерства, тому що зараз, на жаль, волонтерів поменшало з різних причин. 
Волонтери – це люди, для яких немає нічого неможливого. Волонтерство – це справа совісті й громадянського обов’язку в наш нелегкий час.

Детальніше про книгу і про український волонтерський рух дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар