пʼятницю, 26 січня 2024 р.

"Розколяда на Освіти"

У Центральній бібліотеці Солом'янського району міста Києва імені Григорія Сковороди, у четвер 25-го січня, відбувся захід «Розколяда» - дійство, яке традиційно влаштовують між Водохрещем і Стрітенням на завершення новорічно-різдвяних свят.
Вже другий рік поспіль до бібліотеки на Розколяду приходять колядники з молодіжної спільноти УГКЦ разом із священником отцем Михайлом. Це - молоді люди, професійні музиканти, солісти, які працюють у різних професійних музичних колективах, а також співають у церковних хорах.
Розпочав захід отець Михайло із розповіді про історію українських релігійних традицій загалом, та розколяди зокрема, і чому вона відбувається саме у цей період. А оскільки Україна перейшла на загальноєвропейський церковний календар, то ці свята відбуваються цього року на два тижні раніше.
Захід пройшов у дуже природній та щирій атмосфері. Під час дійства відвідувачі пригадали чудові українські колядки та віншування, які є частиною давної традиційної української культури.
Усі ми чітко усвідомлюємо, що зараз наша держава переживає непрості часи, і тому після кожної колядки, майстерно зіграної чудовим музичним колективом і магічно проспіваної новоствореним хором усіх присутніх, майже всі віншування промовлялись присутніми зі сльозами на очах. Але у серцях кожного була усвідомлена віра та надія на те, що Україна вистоїть і переможе у цій страшній війні.


Немає коментарів:

Дописати коментар