вівторок, 23 січня 2024 р.

Літературно-пісенна зустріч «Одна єдина Соборна Україна».

21-го січня у Центральній бібліотеці Солом’янки імені Григорія Сковороди до Дня Соборності України відбулася літературно-пісенна зустріч «Одна єдина Соборна Україна».

У якості запрошеної гості вже вдруге до бібліотеки завітала психологиня, письменниця, журналістка та волонтерка Катерина Флекман.
Минулого разу ми знайомилися з пані Катериною вперше. Цього разу вона продовжила знайомиити присутніх із власними поезіями зі збірок «Прокидаєшся ранком, годуєш кішку…» та «Світло живе не в дротах».
Душевне авторське прочитання віршів створило у читальній залі бібліотеки дуже вишукану медитативну атмосферу. Серед них хочеться відзначити «І не смійте ніхто нам казати…», «Поранене місто. Нескорені люди», «Зникає світло і вода в домівках», «Коли переможемо», «Ну що, Самураї», «Знаєш і це минеться», «Прокидаєшся ранком, годуєш кішку», «Під час війни», «Мапа тривог», «Вдячність», «Герої – вмирають», «Запитай себе: «Як ти?», «Слухай, що там в Херсоні за свято велике», «Грім», «Мам, я знаю ким хочу бути, коли виросту», «Коли мене запитають» та інші.
А ще пролунали авторські пісні на вірші пані Катерини «А Буча – жива», «Вікна заклеєні скотчем» і «Нас рятує любов…», музику до яких написав ведучий-координатор зустрічі, композитор і виконавець Ігор Якубовський. Також пролунали пісні, присвячені Соборності України, захисникам Донецького аеропорту та воїнам Збройних Сил України. Серед них авторські пісні І. Якубовського «Українська віра» на вірші А. Тарана, «Кіборги» Р. Радишевського, «Балада про Україну» Ю. Тімофеєва та І. Якубовського, «Ярій віки, Холодний Яре» В. Ковтуна, «Діти війни», «Я малюю тебе на вікні» О. Ходацької, «Вона безсила проти танка…» Т. Яровициної.

Зустріч пройшла у дуже щирій, душевній атмосфері. Усі присутні щиро дякували пані Катерині за теплоту і щедрість її віршів та за ті книжки, які вона приготувала для присутніх на зустрічі.
Відчувалось, як душа кожного, хто був на цій зустрічі, випромінювалась теплотою та вірою у те, що на цю благодатну землю обов’язково прийде перемога і настане мир.
З радістю повідомляємо всіх зацікавлених, що 3 лютого розпочинається цикл суботніх зустрічей з талановитою практичною психологинею Катериною Флекман! Програма базуватиметься на її книжціі "Ти вивезеш", і, віримо, стане фундаментом для багатьох, хто шукає відповіді на складні питання життя.
Слідкуйте за наступними анонсами та долучайтеся до нас!


Немає коментарів:

Дописати коментар