середу, 3 січня 2024 р.

Анонс літературно-музичної зустрічі 7 січня

7-го січня о 12.00 Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди запрошує всіх охочих на першу недільну літературно-музичну зустріч 2024 року, присвячену дню народження видатного українського поета-шістдесятника, перекладача, публіциста, прозаїка, мислителя, літературознавця, літературного критика, правозахисника, політв'язня СРСР, дисидента, члена Української Гельсінської групи, борця за незалежність України XX століття Василя Стуса.
Цікаво, що день його народження раніше припадав на Різдво, а від цього року - на Водохреще. На Водохреще ж закінчується цикл Різдвяних свят, традиційно завершуються колядування і щедрування.
Варто згадати, що Коляда та народні звичаї мали неабияке значення для українського генія. Про це нам розповість спеціальна гостя зустрічі - Олена О'Лір, українська поетеса, перекладачка, критикиня, кандидат філологічних наук, авторка численних статей про поетів української діаспори, яка має переклади поезій Василя Стуса англійською мовою. Пані Олена розкриє й інші цікаві факти з життя В.Стуса, а також представить власні твори.
А на завершення зустрічі поспіваємо улюблені колядки та щедрівки! Будемо раді бачити усіх!

Немає коментарів:

Дописати коментар