суботу, 16 березня 2024 р.

Національний тиждень читання поезії

З 16 до 24 березня запрошуємо долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції “Національний тиждень читання. Тиждень поезії”.
Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України з посиланням на Український інститут книги (УІК).

Акція присвячена Всесвітньому дню поезії (21 березня). Тому впродовж тижня планують відзначати роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни.
Тема тижня поезії – “Дім”, а гасло – “Ріки незмінно течуть додому”, що є рядком із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової.
“Наша мета – створити єдиний інформаційний простір, де кожен зможе знайти близькі для себе події: читацькі зустрічі, воркшопи, лекції та інші заходи, що сприяють популяризації читання”, – кажуть організатори.
Тому команда УІК запрошує організаторів літературно-мистецьких заходів позначити свої події на мапі активностей, як-от обговорення поетичних творів, організація поетичних читань за участі місцевих поетів чи будь-яка інша творчість, пов’язана з поезією.
Щоби долучитися, спланувати та зареєструвати свої заходи, представникам/цям закладів освіти, освітніх та наукових інституцій тощо потрібно заповнити гугл-форму (посилання в коментарях). Також Український інститут книги підтримуватиме інформаційно окремі активності, щоб забезпечити максимальну видимість учасників.
Планується, що “Національний тиждень читання. Тиждень поезії” буде першим із чотирьох, запланованих Інститутом у 2024-му році. Про перебіг тижня поезії інформуватимуть на сайті УІК.


Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди запрошує і вас долучитися до Національного тижня читання поезії і публікувати в соцмережах відеочитання поезії, які вам відгукуються про дім (і не лише) під хештегом #Національнийтижденьчитанняпоезії!

Немає коментарів:

Дописати коментар