вівторок, 26 березня 2024 р.

Вдячний допис про те, як матеріалізуються задуми

Ця книжкова історія взяла свій початок понад місяць тому, а як направду, то ще раніше. Напередодні Дня дарування книжок наша добра знайома - фотографиня, дизайнерка та засновниця бренду українських хусток “Візерунок” Ганна Семенова висловила бажання зробити свій внесок у поповнення бібліотечного фонду й попросила перелік книжок, яких бракує бібліотеці. У нас саме такий був (точніше, один з...)!

Вилучивши з полиць російськомовні книжки для дітей і підлітків, ми переймалися тим, як швидко в теперішніх умовах вдасться замінити їх українськими відповідниками. Усе, що ми могли - формувати список того, що варто би мати на майбутнє, доповнювати його, з урахуванням оновленої 2022 року шкільної програми з української та світової літератури. І, звісно, додавали книжки улюблених авторів, а також книжки учасників російсько-української війни, які хотіли мати.
А пані Ганна вже має досвід поповнення бібліотек за кордоном українськими книжками, тож каже, що це надихає й відволікає. І ми їй віримо!
Наші запити співпали - і почалося!.. Упродовж місяця невеличкими посилками надходили чудові книжки, придбані небайдужою підприємицею, а ми їх обробляли й фотографували!
Отримуючи чергову посилку, колеги казали: "Це щось таке... ніби в дитинстві... коли на день народження тебе завалюють подарунками, про які ти й не мріяв..."
До списку наших побажань додалися ще “бонусні” книжки для дітей і дорослих, які Ганна обирала на власний смак, і листівки від видавництва “Фотофабрика”, які можна отримати за невеличкий донат на волонтерські ініціативи.

Ось так раптом День дарування книжок перетворився на Місяць дарування! Ми дуже тішимося таким подарункам та історіям, які можна протиставити нерадісному сьогоденню. Наша вдячність безмежна! 
Ділимося з вами світлинами з частиною цих чудових книжок. 




Немає коментарів:

Дописати коментар