пʼятницю, 8 березня 2024 р.

"Солом'янка. Історія твого району" - Селище Першого Травня та Першотравневий масив

6 березня у Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди відбулася 5-та краєзнавча лекція з циклу "Cолом'янка. Історія твого району" від києвознавця Олександра Михайлика "Селище Першого Травня та Першотравневий масив".

Лекцію було присвячено історії одного з перших робітничих селищ Києва, заснованого київськими залізничниками 1925 року, а також другому за віком житловому масиву міста Києва, що постав на його місці й нині входить до широких меж історичної місцевості Чоколівка та розташований на місці колишнього Кадетського гаю.
За допомогою топографічних карт і рідкісних фотографій пан Олександр разом із дружиною Марією продемонстрували присутнім, як обриси міста мають властивість змінюватися в часі, а топоніми можуть "переповзати" на місцевості. Тож ми могли відстежувати основні зміни, яких зазнала історична місцина, та дізнатися більше про особливості її забудови, про зелені зони з 300-400-річними дубами, про культові споруди та видатних людей, які тут свого часу мешкали і творили.
Більше - на фото з лекції та у книзі О.Михайлика та С. Широчина "Невідомі периферії Києва. Солом’янський район".
Наступну, 6-ту лекцію плануємо на 20 березня о 17:30. Стежте за анонсами!


Немає коментарів:

Дописати коментар