понеділок, 25 травня 2020 р.

Концерт у Zoom форматі

Недільного дня, 24 травня о 15.00, «концерт» прийшов до нас додому. Отак Публічні бібліотеки Солом’янки освоюють нові формати спілкування. 
Zoom-концерт зібрав аудиторію з 25 осіб, які насолоджувалися українською фортепіанною музикою до Дня вишиванки. І всі виконавці були святково вбрані у вишиванки. Це було зворушливо, адже кожен був у себе вдома за інструментом. Виконання концерту відбулося під керівництвом викладачки КДШМ№1 Ганни Корнєвої. У програмі прозвучали музичні твори: «Ноктюрн» композитора Олександра Лизогуба; «Джульєтта» композитора Олександра Красотова; «Елегія» (І.Якименко). А випускниця КДШМ№1 Юлія Школяренко (клас Ганни Корнєвої) виконала твір композитора Михайла Жербіна. Також прозвучали три п’єси зі збірки «Музична скринька»: «Моя маленька квіточка», «Чарівне місто Раданглен» та «Зимовий вальс».
 Слухачів уразило віртуозне виконання на флейті Олексієм Крамаренком «Карпатського пейзажу» композитора Володимира Губи. Юний музикант при метелику майстерною грою відтворив звуки Карпат: спів пташок і дзюрчання струмків! Також всі прослухали музичні мініатюри «Зимовий вечір» Людмили Сухощєєвої та «Український романс» Оксани Бордюгової. 
Наостанок, Ганна Корнєва виконала на фортепіано джазові обробки українських народних пісень Олександра Саратського «Розпрягайте хлопці коней» та «Коломийка».
Під час запитань-відповідей слухачі дізналися, що Ганна Корнєва учасниця проекту «Бейбі-Моцарт», коли діткам від 0 до 3 років грають класичну музику! На запитання «Який у неї улюблений композитор?», викладачка музичної школи і композиторка, котра практикує грати на фортепіано в чотири руки, Ганна Корнєва сказала, що грає музику, яка торкає її душу. А слухачі після Zoom-Концерту висловили своє захоплення грою викладачів і талановитих учнів. Вони (слухачі) зізналися, що мріють зустрітися наживо у концертній залі з тепер улюбленими виконавцями української музики.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар