середу, 13 травня 2020 р.

«Ніч надворі ‑ палають зорі»

13 травня о 15.00 відбулася онлайнова зустріч «Міфологічна Весна: пробудження» із Лесею Рой ‑ солісткою та засновницею відомого музичного гурту «Телері», викладачкою музики, невтомною волонтеркою, яка не дає занепасти духом нашим бійцям. Від 2014 року арсенал її пісень переважно воєнний. Співає також пісні на слова Артема Полежаки про добровольців, де вороги ‑ як містичні істоти. Леся Рой вважає, що бити по суспільних недоліках треба сатирою. 
Назва події «Міфологічна Весна: пробудження» не випадкова: гостя родом із Бесарабії, знається на українському фольклорі, адже з дитинства ним цікавилась, а в 80-х роках ХХ століття колядувала в Криму з батьком-кобзарем. Тож аби не заблукати у хащах українських легенд – слухачі почули пісенний тлумачник від Лесі Рой про персонажів міфології. Як от – хто такі «потерчата» і «нявки». А також веселу пісню «Як жаба зажує комара». 
Бардиня співала в етері пісень різними мовами. Каже, що в її арсеналі виконавиці – до 25 різних мов. Музикантка також володіє різними інструментами, оскільки за фахом ‑ диригент оркестру. Слухачі почули її гру на гітарі й сопілці, а в деяких місцях Леся Рой насвистувала… І звісно, що в її репертуарі є пісня, де ніхто не вмирає: «Ніч надворі ‑ палають зорі». Це як мрія про закінчення війни… 


Немає коментарів:

Дописати коментар