вівторок, 19 травня 2020 р.

Компетентно про пенсії

У рамках покращення правової обізнаності населення, на платформі Публічні бібліотеки Солом’янки відбувся тематичний правоосвітній вебінар «Карантин. Правовий вимір». Його провела юристка Олена Маньківська, яка консультувала з актуальних питань призначення, отримання та перерахунку пенсій. Було закцентовано увагу на основних аспектах пенсійного віку (60 років), пенсійного стажу (28 років), видах пенсій (за віком, за вислугою, за інвалідністю, пільгові тощо) й індексації (через кожні 2 роки відбувається). 
Пані Олена відповідала на запитання: чи можна працювати і отримувати пенсію, чи можливо перейти з пенсії наукової на пенсію за віком. З’ясувалося, що наукові пенсії – це відкрите питання на законодавчому рівні. Але приємно те, що при переході з пенсії науковця на пенсію за віком, вона (пенсія) не може бути зменшеною! Важливо знати, що при відмові у наданні пенсії, термін оскарження – півроку. 
Щодо чорнобильських пенсій Правобережний київський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги готовий консультувати під час спеціального вебінару. Якщо у вас є питання щодо пенсій звертайтеся до Правобережний київський місцевий центр з надання БВПД з понеділка по п’ятницю з 9.00 – 18.00 за номером: 044 593 97 60


Немає коментарів:

Дописати коментар