пʼятницю, 20 березня 2020 р.

"Для всіх землян одна"


До Всесвітнього дня землі

Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас досталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті. А адже вона така одна у всьому всесвіті. 
Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Добра воля і добрий дух в силах зупинити всякий наш помилковий напрямок і не будемо забувати про це. Будемо використовувати цю можливість, щоб зберегти перспективу життя! З Днем Землі! 

Чи знаєте ви, що: 
У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. 
У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну. 
Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. 
В наш час в День Землі проводять безліч екологічних та миротворчих заходів та акцій по всьому світу. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. 
Цього дня проводять конференції про природу, екологічні виставки, суботники, озеленюють вулиці. У містах зупиняють рух автотранспорту на жвавих вулицях, тим самим зменшуючи викиди забруднюючих речовин в повітря. Через діяльність людини 1700 видів тварин можуть зникнути до 2070 року. 
Також саме в це свято протягом хвилини телефонують в «дзвін миру», що символізує мирне життя, дружбу всіх народів, і закликає зберігати культуру і досягнення людства. 
Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. 
Також в Дня Землі є свій прапор із зображенням однієї з перших фотографій нашої планети з Космосу. Це знак усвідомлення, що тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі. Тому невипадково, що це свято активно підтримують космонавти. 
Сьогодні відзначати День Землі більш ніж актуально, враховуючи поточну статистику глобального потепління. Число пов'язаних з погодою стихійних лих різко зростає - кількість інцидентів у всьому світі збільшилася в чотири рази з 1970 року. 

(За матеріалами інтернет-ресурсів "УНІАН" та "Ділова мова") 
Детальніше читайте: 
https://www.unian.ua/m/ecology/10485687-ves-svit-vidznachaye-den-zemli-shcho-potribno-znati.html 
https://m.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=47

Немає коментарів:

Дописати коментар