пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Що читати в Міжнародний день щастя


Погодьтеся, щастя - явище незамінне...
І ніби для кожного воно своє, проте існують визначальні його складові, без яких нікуди, - як то здоров'я, відсутність бідності, добробут, можливості для розвитку.
Так, 2012 року резолюцією 66/281 ООН визнано актуальність щастя та благополуччя загальнолюдськими цінностями задля сприяння викоріненню бідності, сталому розвитку та забезпеченню щастя і благополуччя всіх народів та утверджено 20 березня Міжнародним днем щастя!
Цікаво, що ініціатива святкування Дня щастя належить Королівству Бутан. А в липні 2006 року навіть був введенний Міжнародний індекс щастя для відображення добробуту людей і стану навколишнього середовища. У 2019 році Україна посіла 133-е місце у міжнародному рейтингу “щасливих” країн, зі 156 держав, які традиційно досліджує група науковців на замовлення ООН. Рейтинг, дійсно, невисокий, однак небезнадійний. Про це й топоніміка каже - в Україні існує чимало населених пунктів мають похідну назву від слова «щастя». Цікаво, як розподіляться індекси щастя України та інших країн цього року?
А поки, в очікуванні результатів і власне, щастя, радимо до прочитання 5 книжок про щастя!

Міла Іванцова «Родовий відмінок» Київ, Брайт Стар Паблішинг, 2018
Роман про жінок-киянок, що зростали у 80-х роках минулого сторіччя. Жінок, які пережили перебудову, Чорнобиль, розвал Союзу, голодні 90-тіі…Колись героїні книги познайомились у пологовому будинку, де вони напередодні Нового року народили дітей. У всіх життя склалося по різному. Минуло багато років і доля знову зводить їх. І дарує несподіванку: виявляється , їхні дорослі діти познайомились ще до зустрічі старих подруг.
Навіщо читати: Разом з героями книги можна пережити період від 80-х до сьогодення. І відчути драйв від несподіванок, подарованих їм долею.




Джек Кенфілд Марк Віктор Гансен Емі Ньюмарк «Курячий бульон для душі. 101 історія кохання» Харків, Клуб сімейного дозвілля, 2018
Історії реальних людей, які знаходять внутрішню силу впоратись з викликами долі, не опускають руки. Вони всі мають безліч різних проблем. Та врешті знаходять вихід із складних життєвих ситуацій. Метт утратив роботу, але не втратив надію на краще. Шейла залишилась без грошей, натомість отримала дещо набагато цінніше. Шону поставили жахливий діагноз. Це лише деякі з історій. Проте життя триває!
Навіщо читати: Коли здається, що світ проти тебе, коли захворів або втратив кохану людину, коли не знаєш, що робити – просто відкрий цю книжку і дозволь щастю увійти до твого життя! Це книга про кожного з нас. І вона реально мотивує на краще.




Антуан Де Сент-Екзюпері «Маленький принц Львів, Кальварія, 2007
Зламався літак, його пілот змушений був приземлитись в пустелі. Доки він займається ремонтом, поряд з ним нізвідки, з’являється маленький хлопчик. До всіх несподіванок, з’ясовується, що він принц, який подорожує між космічними світами, відколи покинув свою власну маленьку планету з коханою трояндою та подався у мандри до сусідів. А сусіди ті виявились всі, як один зарозумілими дорослими диваками, зацикленими і схибленими на своїх звичках…
Навіщо читати: Ця прекрасна книга для дітей і дорослих – кожен знайде в ній відгук власних думок. Вона про те, що чари живуть не тільки в нашій голові, але й за межами нашої планети.



Елізабет Ґілберт «Їсти, молитися, кохати», Львів, Видавництво Старого Лева, 2015
Надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Авторка книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману - письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.



«Розрада» автора Анна Гавальда, Харків, Фоліо, 2015
Шарль Баланда — успішний архітектор. Живе у Парижі з дружиною та її донькою. Він багато працює, рідко буває вдома. І все у нього нібито добре: і кар’єра, й особисте життя. На сюрпризи долі вже годі сподіватися. Аж раптом Шарль знаходить лист — лист із минулого, про яке він заборонив собі думати. З листа він дізнається про смерть матері свого колишнього друга. Шарль не бачив її понад двадцять років. Цей лист вщент руйнує його усталене життя, занурюючи у жахливу депресію. Та невдовзі давні, майже забуті почуття до цієї померлої жінки приводять його до іншої, реальної, живої... і життя набуває нового сенсу.



А ще пропонуємо ресурси з висловами про щастя
https://petrukiv.te.ua/602-vislovy-ta-frazi-pro-schastia.html
http://yfnfksz5.blogspot.com/p/blog-page_30.html?m=1
https://dovidka.biz.ua/krilati-vislovi-pro-shhastya/

Немає коментарів:

Дописати коментар