вівторок, 18 січня 2022 р.

Бібліотека рекомендує: Література для сімейного читання

Дерманський Сашко «Мері»

Щоб чудово і весело провести час з родиною, рекомендуємо Вам книжку Сашка Дерманського «Мері». Вона чудово підходить не лише для самостійного читання дорослим і дітям, а й для сімейного читання вголос.
Сашко Дерманський розповідає нам про життя звичайної української родини Ковальчуків. Сім’я складається з тата, мами та двох дітей, Андрійка та Марійки. Батьки, як часто буває у багатьох родинах, заклопотані своїми справами. Андрійко майже не розмовляє з людьми, але чудово може порозумітися з тваринами, а Марійка – звичайна дівчинка, яка любить забавки з домашніми улюбленцями. Але одного разу в їхнє життя потрапляє лошиця Мері, а після неї криничник Мефодій і пан Вихиляс, з появою яких усе починається…
Книга неймовірно цікава і динамічна, в її основі лежить інтрига, що тримається до самого кінця. В мові книжки автор застосовує оригінальну говірку, що робить її більш колоритною і живою. Спостереження за цією історією точно принесе Вам неабияке задоволення, а ще буде чудовою підставою, щоб поговорити з дітьми про важливість сім’ї, любові і довіри.


Вдовиченко Галина «36 і 6 котів-рятувальників»

Улюбленці дітей та дорослих 36 і 6 котів повертаються, а з ними вже четверта книжка «36 і 6 котів-рятувальників». Тому радимо брати дітлахів, сідати зручніше і вирушати до нових пригод разом з котами.
Цього разу коти стали рятувальниками міста. Вони створили службу порятунку і вирушають на допомогу всім, хто її потребує, навіть товстому єноту Єнотейку, який застряг в автоматі з їжею. Коти стали популярними на все місто, мешканці навіть побудували їм спільний будинок, як вдячність за їхні хороші справи. Але знайшлися лиходії, які намагалися зіпсувати репутацію благородних котів і виставити їх перед усім містом як дрібних злодюжок і невігласів. Коти-рятувальники – дуже кмітливі і винахідливі, тому вони змогли достойно вибратися з усіх небезпек, які підготували їм аферисти. Авторка розважає читачів веселою, захопливою історією, а також використовує в мові персонажів слова, що ними часто користуються сучасні діти в побутовому мовленні.
«36 і 6 котів-рятувальників» стане хорошою нагодою, щоб поговорити з дітьми про те, як важливо допомагати іншим людям, бути чесними і завжди триматися своєї правильної позиції, і не боятися відстоювати її.


Джеремі Стронг «Турецькі пригоди з близнятами»

Різдвяні свята – чудова нагода провести час з дітьми за хорошою, веселою книжкою. Повість Джеремі Стронга «Турецькі пригоди з близнятами» це - те, що Вам потрібно. Читаючи книжку разом з дітьми, Ви гарантовано отримаєте масу щирих позитивних емоцій.
В центрі сюжету – британська сім’я з трьома пустотливими, веселими дітьми, які потрапляють в кумедні ситуації. Але не лише діти є причиною таких ситуацій, адже найбільш збитошним у цій сім’ї є татусь. Він часто потрапляє в різні халепи і пригоди, що не притаманні дорослому чоловіку. І ось одного разу, влітку, родина вирішила полетіти на відпочинок до Туреччини. Їхні веселі пригоди почалися ще на етапі підготовки до відпочинку, продовжились в аеропорті, а основна частина відбулася вже в самій Туреччині. Вам дуже сподобається спостерігати за подіями, що трапилися з цією сімейкою, адже вони - веселі, безпосередні і дуже смішні. На прикладі цієї родини автор також показав те, яким важливим є піклування про тварин і добре ставлення до інших людей. «Турецькі пригоди з близнятами» - ідеальний вибір для сімейного читання з дітьми. Ви отримаєте чудовий настрій від веселого і повчального сюжету, а також естетичну насолоду від хороших ілюстрацій.


Кокотюха Андрій «Таємниця козацького скарбу»

Різдвяні свята – це чудова нагода, зібравшись родиною у своїй затишній оселі, організувати сімейні читання. Ось тут Вам у нагоді стане пригодницький детектив Андрія Кокотюхи «Таємниця козацького скарбу». Цю книжку буде весело та цікаво читати вголос усією родиною.
В центі сюжету пригодницька історія про двох друзів, Данька та Богдана, що на канікули приїхали до бабусі у невеличке містечко. Герої – типові хлопчаки, які миттєво знаходять неприємності на свою голову, а разом з тим, потрапляють у захоплюючу пригоду. Увагу хлопців привернула таємниця дуже цінного козацького скарбу, яку багато років ніхто не може розгадати. В процесі розкриття цієї таємниці, діти дізнаються цікаву історію про козаків та розплутують складні головоломки.Також яскравим доповненням до сюжету є страус Футбол, який стає причиною багатьох веселих курйозних ситуацій. Ця книжка змушує відволіктися від буденних клопотів і щиро сміятися разом з дітьми над кумедними подіями, а також згадати літні канікули у своєму дитинстві.
«Таємниця козацького скарбу» - неймовірна, захоплива історія про справжню дружбу і перше кохання, про те, як мало ми знаємо нашу історію, і як важливо не втрачати свою історичну архітектурну спадщину.


Туве Янссон «Країна Мумі-тролів. В 3 книгах. 
Книга 1. Маленькі тролі і велика повінь. Комета прилітає. Капелюх Чарівника»

Як же приємно зимовими холодними вечорами поринути з дітьми у тепле сімейне читання. А хіба може зігріти щось краще, ніж книжки про чарівних істот Мумі-Тролів фінської письменниці Туве Янсон? Письменниця, що живе в країні, де зими дуже холодні, точно знає як створити атмосферу затишку та домашнього тепла.
Книга перша містить три повісті: «Маленькі тролі і велика повінь», «Комета прилітає», «Капелюх Чарівника». Саме тут починається знайомство з чарівною країною, яку не знайдете на карті. Кожна повість по-своєму мила, добра та щира. Мумі-тролі – це істоти, що мешкали, зазвичай, у людських оселях, де є печі, викладені кахелем. Саме так і жила родина Мумі-тролів: мама, тато і дитина. Але одного разу тато зник, а мама з малюком вирушили його шукати. Мумі-тролі та їх друзі опиняються врізних цікавих, веселих і авантюрних ситуаціях, але завжди вибираються з них завдяки сміливості, взаємопідтримці та гумору. Мумі-родина вчить нас легко сприймати всі труднощі життя і спокійно та з гумором вирішувати проблеми.
Ця книжка, безперечно, сподобається не лише дітям, а й дорослим, адже інколи так хочеться із сірих буднів перенести себе в чарівну, добру та наївну країну казкових героїв. Книжка дуже легко читається, а гарні ілюстрації допомагають ще краще зануритись у світ Мумі-тролів.

Мельниченко Настя «Що знаходять в Хрулях»

Зимові свята – чудова нагода забути про міську суєту і поринути у прекрасний світ сільського життя з його незвичайними пригодами. У цьому Вам якнайкраще допоможе книжка Насті Мельниченко «Що знаходять в Хрулях».
В центрі сюжету двоє хлопчиків-двійнят, Сашко та Святослав, що переїхали з великого міста у село після розлучення батьків. Діти спочатку були дуже розчаровані, що змінюється їхній звичний ритм життя, а також вони знаходяться далеко від своїх друзів. Але після того, як вони навідали місцеву знахарку бабу Надешку, в їхнє життя ввірвалися насичені, містичні, інтригуючі, подекуди дуже смішні події.
Книжку «Що знаходять в Хрулях» рекомендуємо для сімейного читання з дітьми, бо вона поєднала в собі симбіоз дитячого й дорослого. На прикладі мами хлопчиків, яка знаходиться в депресії, ми отримуємо розуміння того, що дітям в подібних ситуаціях дуже складно, і мимохіть вони стають заручниками проблем дорослих. Письменниця нагадала, що дітям дуже важливо мати підтримку батьків та дорослих людей, до яких можна прийти за порадою або чогось повчитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар