неділю, 16 січня 2022 р.

"Євгену Гуцалу - 85!" Вечір пам'яті з Лесею Ворониною та Зіркою Мензатюк

13 січня в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а відбулося справжнє свято літературного слова - великий вечір пам'яті письменника Євгена Гуцала.
Спочатку до бібліотеки завітали школярики 2-го класу Ліцею №144 ім. Г. Ващенка на захопливу зустріч з чудовою авторкою дитячих творів, письменницею Лесею Ворониною. Година зустрічі промайнула непомітно, оскільки панувала піднесена атмосфера, жваве і безпосереднє спілкування, зі щирою дитячою зацікавленістю різними книжковими дивовижами зі сторінок магічних казкових світів.
А згодом вже відбувся вечір спогадів про Євгена Гуцала для дорослої аудиторії, який його дружина Леся Воронина провела спільно з колегою по перу Зіркою Мензатюк.
Щира та некваплива розмова стосувалася прози та поезії письменника, його мрій, прагнень, вміння долати труднощі. Леся Воронина дозволила гостям доторкнутися до дещо особистого, а Зірка Мензатюк поділися своїми враженнями від геніальності та унікальної здатності творити так, як це робив Євген Гуцало - геніальний майстер слова та просто прекрасна людина.
Закінчився захід на ліричній ноті - піснями на поезію Євгена Гуцала у виконанні працівника нашої бібліотеки Ігоря Якубовського.





Немає коментарів:

Дописати коментар