понеділок, 25 вересня 2023 р.

"Сакральні квіти України". Недільна зустріч в Центральній бібліотеці Солом'янки

"Сакральні квіти України" – тема, яку розкрили учасники літературно-пісенної зустрічі, що відбулася у неділю, 17 вересня у Центральній бібліотеці Солом’янки

І знову цього разу головними героїнями були спеціальні гості Світлана Грамм – художниця та Аліна Третяк – журналістка, поетеса, драматургиня і казкарка, які цікаво розповіли про те, які саме квіти і трави ростуть в Україні і чому ми їх називаємо сакральними.

Серед цих квітів: маки, чорнобривці, барвінок, волошки, матіоли, папороть, рута-м’ята та інші. Через поезію, пісні, художні картини, історії учасники зібрання дізнавались сакральну суть походження неповторних українських квітів. 
Прозвучали три прем’єри пісень «Льонок», «Червоні маки» та «Веселі чорнобривці» у виконанні постійної відвідувачки недільних зустрічей та користувачки бібліотеки Руслани П’ятницької та нашого працівника Ігоря Якубовського на вірші Аліни Третяк, а також інші народні та авторські пісні.

Поетичними були розповіді художниці Світлани Грамм про квіти із показом своїх картин на яких були намальовані квіти, і поетеси Аліни Грамм, яка розлого розповіла про трави України, описавши про них у своїх віршах.
Не обійшлося також без яскравих виступів наших незмінних постійних друзів-користувачок бібліотеки поеток Тетяни Лавинюкової та Ірини Лівобережної.
На святі були присутні нові гості, які із дивуванням сприймали все, що відбувалося у читальній залі бібліотеки, отримавши заряд позитивних емоцій, а також активно долучались до колективного співу.

Немає коментарів:

Дописати коментар