пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

Національний тиждень читання






































Для дітей дошкільного та шкільного віку

Фестиваль «Ліга книгоманів»:
1. Усі знають, що читати книжки це дуже важливо, а ще важливіше виділяти свій час лише на хороші, цікаві, перевірені книжки.
Ми пропонуємо створювати відео на каналі YouTube − поділитися книгами, які Вас вразили, дати коротку рецензію на них, щоб інші читачі точно знали, що цю книжку таки варто прочитати.

2. Самі так робимо і іншим пропонуємо! Тік-токери, давайте покажемо, що читання в тренді!
Запускаємо флеш-моб з гештегом #Читай_овочем_не ставай
Запишіть коротке відео про книжку, яку ви читаєте або прочитали, де поділитесь враженнями про неї. Або, просто, зачитайте улюблені рядочки з цієї книжки


3. «Письменник читає – слухають діти»
Кращим за прочитання книжки може бути лише те, що її Вам читає сам автор.
Тому ми для наших маленьких читачів організуємо зустрічі з дитячими письменниками.
І це ще не все! Серед учасників зустрічі буде розіграно книжки сучасних дитячих авторів.
Для того, щоб взяти участь у розіграші потрібно заповнити коротеньку анкету Google форму


Для різних аудиторій

1. Прочитав сам, то порадь і іншому!
Акція «Підвішена книга» − ідея якої полягає в тому, щоб Ви порекомендували іншому читачу бібліотеки книгу, яку вважаєте вартою для прочитання.
Таким чином Ви, поділившись своїм хорошим досвідом, допоможете наступному читачу без зусиль обрати якісну книгу. 
































2. «Кольорові читання» − 7 днів/7 кольорів (рекламні матеріали тут).
Всі звикли обирати книгу за автором або за назвою, а ми пропонуємо Вам вибрати книгу за кольором її обкладинки, тому оголошуємо тиждень «Кольорових читань»
В рамках цього тижня Вам будуть презентовані найкращі варіанти книг за кольорами палітурок, а також читацькі заходи та активності присвячені кольору дня.
І, приємний бонус, − за результатами «Кольорових читань» буде розіграно 7 кольорових книг Видавництва ««А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».




























3. Серед маленьких читачів бібліотекарі організовують акцію «Яку книгу я хочу під ялинку?», під час якої діти зможуть написати листа Святому Миколаю, Санті або Діду Морозу і попросити книжечку в подарунок. Цю інформацію бібліотекарі передають батькам, для того, щоб організувати дітям маленьке чудо.






































4. Яку книгу обрати в дарунок мамі, татові, братику, подружці, колезі? А лікарю, айтішнику, перукарю, блогеру?...Мабуть, що різним людям - різні книги!
Але їх так не просто вибрати?
Та Вам тепер не потрібно витрачати купу часу це! Бібліотека в рамках акції «Як обрати ідеальну книгу для…» формує тематичні списки, де будуть вибрані найкращі варіанти книг, що підходять різним категоріям людей, враховуючи вікові, соціальні та професійні якості.






































5. «Мені 30−ть (40, 50, 60 …) і я не знаю з чого почати»
Серед нас є люди які раніше, з якихось причин, не читали книжки, проте дуже хочуть це робити, але не знають з чого почати. Бібліотека допоможе!
Ми склали списки для різних вікових груп населення, опираючись на думки авторитетних і досвідчених читачів. Тому, Вам залишається лише брати і читати!



Немає коментарів:

Дописати коментар