понеділок, 25 січня 2021 р.

Боротьба за національну єдність і Соборність України триває!

В День Соборності України, 22 січня, відбулась онлайн-зустріч із лідером гурту «Тінь Сонця» Сергієм Василюком. Тема зустрічі присвячена історичній даті - 22 січня 1919 року, Дню Соборності України, коли дві великі українські території, які були розділені російською і Габсбурзькою (Австрійською монархією) імперіями та об’єднались між собою в одну Єдину, Незалежну і Соборну державу Україна.

Датою проголошення Дня Незалежності України вважають саме 22 січня 1919 року. На тодішній момент Україну було визнано 30-ма європейськими державами. Відбувались важливі історичні процеси, пов’язані з розвитком та становленням української державності, формувалась географічна складова нових Українських земель. Територіям, на яких проживало найбільше людей певної етнічної групи, надавався відповідний національний статус.
Під час зустрічі був відзначений історичний період України часів гетьмана Павла Скоропадського, дана оцінка військовому таланту полководця Павла Болбачана, зроблена історична довідка українсько-польських територій, Буковини, Криму, Закарпаття, Донецько-Луганського регіону. А ще Сергій досить слушно зауважив, що для того, щоб нація була одностайною і згуртованою, потрібно шукати спільні точки дотику, які є в різних регіонах країни, та розвивати їх.
Була дана висока справедлива оцінка українським особистостям, які робили і роблять все можливе для розвитку Української державності протягом всього періоду її становлення.
Родзинкою зустрічі стали чудові Українські патріотичні пісні у виконанні Сергія. Василюк щиро та відверто відповів на різні питання, поставлені слухачами. Він наголосив на тому, що боротьба за національну єдність і Соборність України триває!

Запрошуємо всіх, кого зацікавила онлайн-зустріч з Сергієм Василюком, переглянути повний запис відеоетеру.


Немає коментарів:

Дописати коментар