вівторок, 9 червня 2020 р.

Поезія досвіду

8 червня о 19:00 на платформі Публічні бібліотеки Солом’янки вдруге за час карантину відбулася онлайн-зустріч із письменницею Світланою Дідух-Романенко (Svitlana Didukh Romanenko), яка пише поезію і книжки для дітей. 
Цього разу ми почули від пані Світлани і прозу. Вельми дотепне оповідання про двох сестер, море і їхніх родичів. А ще письменниця майстерно читала напам’ять власні верлібри і римовану поезію. Були вірші з присвятою – синові й… собі 25-річній. Нині авторка зізналася, що переживає кризу середнього віку, хоча їй всього… 37 років, але життєвий досвід… Саме він вчувається у кожному рядку поезії. Самоіронія, критичне мислення і філософія, на кшталт японської культури, коли краса вбачається у недоліках. А життєвий досвід, за словами пані Світлани, – «це вміння поважати чужі рани».
Відповідаючи на запитання, письменниця зауважила, що карантин відібрав час виступів і презентацій, адже вона артистична натура, і вважає, що написане має бути почуте і оцінене. Пані Світлана зізналася, що вельми любить літні вечори й добре нині почувається на природі. Родом авторка з Борисполя, де і мешкає. Каже, якби не письменство, то займалася б акторством (реалізований проект «Козирні дами»). Та наразі весь її час поглинає фотосправа – душа прагне розвитку в цьому напрямку… Працює перекладачем, копірайтером, ведучою культурно-розважальних заходів.



Немає коментарів:

Дописати коментар