вівторок, 23 червня 2020 р.

Багатогранність Ірини Мацко

Надвечір 22 червня ми зустрілися з осяйною гостею з міста Тернопіль – українською письменницею, ілюстраторкою, казкаркою, казкознавицею, керівником креативної студії «ІРИска» Іриною Мацко. Про дорогу до себе, про вибір, ким бути, як і що писати, які книжки ілюструвати та видавати, чим наповнюватися, якими проєктами перейматися, які ідеї втілювати в життя, – гарною співучою тернопільською українською, з вуст людини, які дано дуже багато. 
Також ми дізналися про те, де вчаться на казкознавців та казкотерапевтів, про архетипи і образи, які ми несемо з дитинства, про роль казкотерапії у нашому житті та про змогу кожного… переписати свою казку! А відтак лишатися легким та сонячним! 
Потім знайомилися з книжками: «Мамине серденько» і «Чарівна дудочка» – для молодших діточок, «Кава по-дорослому» та «Перехідний вік моєї мами» – для підлітків та їхніх батьків, «Секрети українського щастя» – для читачів свідомого віку, а наостанок – разом ворожили на новелах з книжок «Шпинат для мізків», «Мигдаль для серця» та «Імбир для душі» видавництва «Фоліо». Землю вмивав дощ, а ми із захопленням слухали чуттєві, глибоко сутнісні замальовки про знайомі кожному явища та предмети: любов, розлуку, вдячність, сонечко, дощик, ба навіть про дверну ручку! І все це – натхненно, креативно і страшенно позитивно. А чого ще чекати від авторки секретів українського щастя?!


Немає коментарів:

Дописати коментар