вівторок, 2 червня 2020 р.

Про алгоритм зупинки водія

02 червня о 13:00 етер був присвячений правам і відповідальності на дорогах учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів і поліцейської патрульної служби. Перший вебінар для користувачів платформи Публічні бібліотеки Солом’янки провів т.в.о. начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві Сергій Безпальчук (Sergiy Bezpalchuk). Пан Сергій у патрульній поліції працює 5 років. І на його досвід, головним завданням дорожньої поліції є порозуміння і співпраця з населенням. 
Ця онлайн-консультація була присвячена Тижню захисту дітей, а також обговорили встановлення на дорогах Києва 20 відеокамер фіксації швидкості автівок. Як прокоментував поліцейський з почутого: «За 17 годин 1 червня було зафіксовано тисячі правопорушень». Тому говорили, про правочинність зупинки транспорту патрульною службою, про складання протоколів, про необхідні документи у водія машини. Також згадали і про пішоходів – їхні права і обов’язки; про правила паркування, пересування містом новомодним електротранспортом і штрафи. 
Відповідаючи на запитання слухачів-глядачів етеру, пан Сергій зауважив про головне – не перевищення швидкості у весняно-літній період (80 км/год у місті), про обов’язковість ввімкнення фар на трасі, а також про 10-денний термін оскарження «правопорушення» і про заохочення водіїв-батьків біля шкіл наліпками «Я уважний водій!». Наостанок, Сергій Безпальчук наголосив: «Щоб наше життя було безпечним, не варто нехтувати правилами дорожнього руху!».



Немає коментарів:

Дописати коментар