понеділок, 6 травня 2024 р.

Анонс заходу

Наступної неділі, 12 травня, о 12:00 у Центральній бібліотеці Солом’янки відбудеться зустріч з Оленою Татьянченко - українською поетесою, громадською діячкою, засновницею розмовного клубу української мови «Українські посиденьки», яка підтримала сотні людей у переході на українську.

Їй знайомий пульс кількох великих українських міст - вона народилася у Харкові, тривалий час жила і навчалася в Донецьку, нині мешкає в Києві. Працює, проводить різноманітні творчі зустрічі, зокрема, з військовими, з пораненими у шпиталях, передає частку коштів з продажу власних книжок на ЗСУ. Вона - з тих, хто допомагає світові чути себе самого, ставати світлішим і стійкішим.
До всього, наша гостя - успішна підприємиця, керівниця ІТ-студії, поліглот та чудовий оратор. Попри здобуту в США престижну освіту та добрі перспективи, вона повернулася до України, воліючи бачити рідну країну успішною та прогресивною. Її поетична збірка «Позахмар’я» побачила світ під час повномасштабної війни. Коли ще Київ був порожнім, тихим і темним, коли на вулицях практично не було людей і машин, і всюди стояли барикади й протитанкові їжаки.
«Вірші про війну, яка для мене почалася навесні 2014. Тепер вона всюди, вся Україна б’ється за свою свободу, свою Перемогу. Я писала ці вірші для того, щоб стати голосом тих, хто не може розповісти свою історію. Вже ніколи не зможе. Голосом зруйнованих міст, випаленої землі, загиблих людей. Щоб весь світ знав, бачив, чув, пам’ятав про Україну охоплену війною. Країну, яка не здається. Край героїчних людей… Мої зустрічі зазвичай неформальні. Вірші, питання, живе спілкування, що цікаво слухачам, туди і йдемо”, - каже Олена.
Також від початку широкомасштабного вторгнення вона пише щоденник про те, що і як відбувалося в Києві та інших містах України.
Не пропустіть нагоди зустрітися!

Немає коментарів:

Дописати коментар