вівторок, 15 серпня 2023 р.

Презентація гри Electionville в Центральній бібліотеці Солом'янки

Ви коли-небудь задумувалися, як саме працює демократія та місцеве самоврядування? Яким чином можна приймати важливі рішення з обмеженим бюджетом? Як людям з різними поглядами співпрацювати, щоб ефективно вирішувати питання життєдіяльності окремого населеного пункту?
Ці та інші питання звучали в Центральній бібліотеці Солом'янки 12 серпня під час гри Electionville.
Electionville – це гра, створена як інструмент для вивчення фундаментальних концепцій місцевих демократичних процесів. Учасники гри виступають у ролі членів ради від вигаданих партій у вигаданому місті. У їхньому розпорядженні обмежений набір ресурсів, які вони повинні узгодити, як використовувати, щоб місто ефективно та успішно розвивалося.
Гра моделює різні ситуації та дозволяє учасникам глибше зрозуміти, як працює демократія, її процеси та цінності. Вона також навчає учасників важливій мистецтву комунікації та суспільного порозуміння між людьми, які мають різні політичні погляди.
В нашій бібліотеці гру презентував і дав можливість вперше зіграти шведський медіаблогер, медіапродюсер Макс Валентин, який пропагує цю гру в різних країнах світу, та приїздить в Україну як волонтер.
Важливо відмітити, що гра вперше перекладена українською мовою, але сам процес гри проходив двома мовами - англійською та українською, завдяки чому учасники чудово порозумілися, і запланували подальші спільні заходи в сфері розвитку громадянського суспільства.



Немає коментарів:

Дописати коментар