середу, 30 серпня 2023 р.

"Творчість у вихованні дитини". Віртуальна книжкова виставка

Виховання дитини – це складний та дуже цікавий процес. Всі батьки бажають найкращого своїм малюкам, тому хочуть прищепити правильні якості та навички, які допоможуть у житті. Але часом дорослі концентруються лише на практичних речах, нехтуючи творчістю. Такий світогляд позбавляє дитину сильного інструменту для ефективного розвитку. Мистецтво допомагає людині знаходити креативні рішення, підвищує самооцінку та сприяє можливості знайти себе.

Наступна добірка книг з фонду Центральної бібліотеки Солом'янки допоможе батькам застосовувати творчість у вихованні дитини.

Ганна Шишкова «100 ідей для творчих мам»
Бувають протилежні випадки, коли дитину, навпаки, потрібно заохотити до творчості, допомогти розкрити здібності та фантазію. Сучасний світ вимагає від нас часом нестандартних та креативних рішень. То як же зацікавити дитину до мистецтва, відволікти від цифрового світу та розкрити очі на красу навколишнього світу?
Варто почати з себе, подати приклад малечі. В нагоді стане книга «100 ідей для творчих мам». В ній міститься добірка цікавих та корисних ігор, які можна створити просто з того, що є на кухні. Видання надихне дитину до творчості, пробудить внутрішнього дослідника та в ігровій формі привчить до побуту.

Майлз Дж. Юнгер «ПІКАССО: Живопис, що шокував світ»
Ніколи не пізно починати творчий та культурний розвиток. А в підлітковому віці це навіть дуже корисно. Коли дитина дорослішає, вона починає шукати себе, формувати свою думку та погляди на цей світ.
Тепер тінейджеру потрібні нові орієнтири. Кожен підліток ідентифікує себе як складну та багатогранну особистість. Саме такою людиною був іспанський художник Пабло Пікассо. Він транслював ексцентричність у своєму іміджі, способі життя, приймав нестандартні та креативні рішення та був одним з найвпливовіших митців ХХ. Побачивши авторитет в талановитому митцеві минулого століття, підліток може зацікавитись творчістю та пережити свої внутрішні протиріччя за допомогою мистецтва, а книга «ПІКАССО: Живопис, що шокував світ» стане в нагоді.

Мері Шіді Курсінка «Виховання надзвичайної дитини»
Є діти, які й самі непогано можуть впоратись з генеруванням креативних ідей. Це, без сумнівів, гарна риса. Проте, не завжди ця креативність приносить позитивний результат. Творчі діти часом бувають дуже активні та емоційні, а часом надзвичайно вперті в своїх рішеннях. Про це пише в своїй книзі «Виховання надзвичайної дитини» Мері Шіді Курсінка. Автор закликає до створення сприятливого середовища, де б дитина могла реалізувати свої творчі здібності без шкоди для себе та оточення.
Отже, творчість надзвичайно важлива у вихованні дитини. Не варто знецінювати цей аспект життя, адже він може стати інструментом, що допоможе досягти успіху вашій дитині, дозволить знайти себе в цьому світі та покращить стосунки між вами.

Памела Дракермен «Французьке виховання»
Напевно, кожному в житті траплялась історія про загублений талант великого живописця або письменника, який так і не реалізував свого хисту, присвятивши життя більш «практичній» та серйозній професії. Не слід недооцінювати творчий розвиток, адже він впливає не тільки на життєвий шлях людини, якість життя, а й на підхід до вирішення буденних проблем. У книзі «Французьке виховання» американсько-французька дослідниця Памела Дракерман дотримується принципів, що сприяють творчому розвитку малечі. Головна думка праці - це шанобливе ставлення до дитини та свобода розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар