понеділок, 21 серпня 2023 р.

19 серпня - Всесвітній день гуманітарної допомоги

19 серпня відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги.
Цей День заснований ООН у 2008 році на вшанування пам'яті Спеціального посланця Генерального секретаря ООН в Іраку Сержіу Вієйра ді Меллу та його численних колег, які загинули цього дня під час бомбардування штаб-квартири ООН в Іраку.
У цю дату в першу чергу вшановують живих і згадують загиблих героїв зі звичайного життя, розповідають про мотивації гуманітарних працівників продовжувати рятувати й захищати життя людей попри війни, нестабільність та особисті ризики.

Волонтерство (а воно на 100% пов’язане з темою гуманітарної допомоги) в ЦБС Солом’янського району не знижує обертів. ВСІ бібліотеки нашого району та їхні працівники залучені до цього процесу в тій чи іншій мірі вже з початку війни.
Напрямки допомоги, що надавалась були абсолютно різні. Наприклад, допомога ЗСУ шляхом проведення благодійних ярмарків та інших активностей, збір та передача українських книг для учбових закладів на сході України, збір найнеобхіднішого для ВПО з Харківщини, організація збору кришечок для виготовлення елементів дронів, збір і передача засобів гігієни для постраждалих від підриву Каховської ГЕС, перерахунок бібліотекарями власних коштів на реалізацію різних проєктів тощо… тощо…

Немає коментарів:

Дописати коментар