вівторок, 22 серпня 2023 р.

Розмовний клуб в нашій бібліотеці набирає обертів!

17 серпня в Центральній бібліотеці Солом'янки відбулася вже друга зустріч учасників розмовного клубу в рамках проєкту Єдині.
Незважаючи на те, що повітряні тривоги лунали майже цілий день, прагнення до покращення навиків спілкування українською мовою перевершило незручності. Дві учасниці таки змогли дістатися бібліотеки, і ми почали нашу бесіду ще в укритті.
Було дуже зворушливо спостерігати за тим, як пані Елена, яка приїхала з міста Дніпро, використовує кожну хвилину свого часу в розмовному клубі, щоб практикувати спілкування українською мовою. Вона настільки наполеглива в прагненні якнайшвидше вільно володіти мовою, що завжди просить всіх оточуючих спілкуватися з нею українською.
Пані Тетяна була на розмовному клубі вперше. Вона намагалася подолати сумніви та невпевненість і почати спілкуватися з присутніми українською мовою, адже до цього практикувала українську лише в спілкуванні з сім'єю, боячись сказати щось неправильно в публічних місцях.
Навіть в такій, здавалося б, тривожній та не зовсім сприятливій атмосфері, нам вдалося провести чудову, результативну зустріч. Учасники вивчили нові слова та сталі вирази, поговорили про те, де їх доречно використовувати, спілкувалися в діалогах, грали ігри, а на завершення заспівали народну пісню.


Немає коментарів:

Дописати коментар