вівторок, 31 січня 2023 р.

"Ніколи не плач на радість орді"

У часи національних піднесень та революцій відроджувались та народжувались пісні національно-патріотичного змісту, балади, військові марші, думи й історичні пісні, завдяки яким проявлялась любов та патріотизм до рідної землі.
Пісня – це жива, яскрава, сповнена барв істини історична правда, яка розкриває життя народу, благотворно впливає на внутрішній стан людини, додає їй енергії життя і спонукає до нових звершень.

Цієї неділі, 29-го січня, у день пам’яті Героїв Крут, в Центральна бібліотека Солом'янки відбулась чергова пісенна зустріч тих, хто хоче і любить співати та слухати пісні. Тематика – українські військові маршові пісні.
Україна зараз, як і тоді 1918-го року мужньо бореться і відстоює свою свободу і демократію, і тому ключовою було обрано пісню «Не плач», автора Сергія Василюка, фронтмена гурту «Тінь сонця», який присвятив її Героям Крут. Головним посилом пісні є слова «Ніколи не плач на радість орді».
Також прозвучали інші пісні, серед яких: «Ой у лузі червона калина», «Засвіт встали козаченьки», «Гей, там на горі Січ іде», «Зродились ми великої години», «Розпрягайте хлопці коней!, «Гей на півночі, на Волині», «Ах лента за лентою…» і інші. Ініціативні учасники імпровізували виконуючи свої улюблені твори.
На зустрічі панувала дуже теплий і співочий діалог – ділились своїми враженнями оцінюючи значення співу для життя і розвитку людини. Було відзначено факт впливу пісенної творчості на розвиток свідомості людини, формування її внутрішнього стану.

Зустрічі у Центральній бібліотеці Солом’янки вже стають традиційними, де присутні, співаючи, наповнюють свої серця світлом і радістю.
Анонсуємо наступну тему: "Український романс"
І це буде 5 лютого в Центральна бібліотека Солом'янки. Початок о 12:00, і присвячена зустріч романсу "Очі чорні", автор якого - Євген Гребінка.


Більше фото ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар