вівторок, 28 квітня 2020 р.

Онлайн-зустріч з генеральним директором видавництва "Фоліо" Олександром Красовицьким

Сьогодні ввечері Бібліотеки Солом'янки організували онлайн-зустріч із генеральним директором і основним власником видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким
На думку видавця, зараз ситуація на книжковому ринку як на ринку нафтовому. Пан Олександр красномовно повідав, що відбувається у видавничій сфері й книгорозповсюдженні, а також на що сподіватися учасникам ринкових відносин – видавець-книгарні-споживач.
«Бачимо, що нині «Книгарня «Є» знижує ціни на книжки. Дефляція не системна, а короткочасна. Але після відкриття книгарень, почнеться конкуренція між книгарнями, які торгують паперовими книжками й інтернет-книгарнями (які працюють зі знижками), а програє видавець. У цій ситуації потрібна допомога від держави: дотації для врегулювання цін, адже клієнт звикне до знижок. Звідси ситуація конкуренції. Видавці будуть змушені знижувати наклади, якщо не зупинити знижки. Малі видавництва не виживуть». (За офіційною інформацією, видавництво «Фонтан казок» змушене закритися.) 
Видавець детально розповів про 30-річну роботу видавництва «Фоліо», про виклики, виживання, авторів і плани на майбутнє. 
Пан Олександр каже, що виходити з карантину все-таки краще наприкінці травня. 



Немає коментарів:

Дописати коментар