середу, 15 квітня 2020 р.

«7 книг, щоб прокачати мозок»


Москоні "їжа для мозку. Наука розумного харчування"
Що би такого з'їсти, щоб підживити мозок? Адже він вимагає особливо уважного ставлення до себе! Це наш центр керування, матриця... Ліса Москоні в легкій та доступний формі розповідає, як правильно побудувати раціон, щоб мозок довше не старішав . Всім відомо про корисні властивості дикої риби, зелені, ягід, чистої води, оливкової олії. А про те, що вона є "змазкою" для коліщаток нашої пам'яті і профілактикою проти хвороби Альцгеймера, ви знали? Авторка дах поради, як зробити так, щоб наша їжа смакувала і приносила максимальну користь длгя мозку.

Ася Казанцева "Мозок матеріальний. Про користь томографа, транскраніального стимулятора і клітин равлика для розуміння людської поведінки".
Захоплива подорож у таємниці будови і роботи нашого мозку. Будь-яка наша думка, емоція, спогад мають нейронні контури, що відповідають за їх реалізацію. Як навчитись контролювати свій мозок? Чи можна його тренувати для бажаного результату? Авторка описує цікаві наукові експерименти, що доводять: так, це можливо! Бо особистість схожа на математичне рівняння, яке має рішення. Тільки індивідуальна мікроархітектура мозку цікавить ваше оточення: екзаменатора, керівника на співбесіді. Або навіть дівчину чи хлопця на побаченні, які оцінюють вашу ерудицію почуття гумору і вирішують, чи продовжити спілкування. До чого тут равлик? Дізнаєтесь, якщо прочитаєте цю книгу.

Патрік Ленсіоні "Ідеальний командний гравець. Як розпізнати й розвинути три основні якості"
Що може керівник? Без команди - нічого. Як правильно виявляти, наймати і врешті виховати свою конкурентноздатну, сильну команду? В якій кожен буде ідеальним гравцем і водночас креативною особистістю, яка бажає успіху для себе. Книга дає відповіді на ці запитання. А також, несподіваний стимул для кожного, хто бажає стати ідеальним гравцем у власному житті. Автор мотивує до правильного вибору життєвих приорітетів. Пропонує просту, але дієву інструкцію, як спроектувати життя, починаючи планувати кожен день. Тому що він - частина грандіозного плану під назвою життя!

Лора Вандеркам "Я знаю, як їй все вдається"
Багато жінок скаржаться, що нічого не встигають - або господарка, або кар'єристка. Лора Вандеркам стверджує, що це міф. Насправді, час на все є, потрібно просто планувати його. Для цього заповніть матрицю часу. Запишіть, що ви робите протягом тижня. 40 годин ми працюємо, 56-спимо. На сім'ю залишається аж 76 годин! Отже, час можна підкорити. І встигнути все : робити кар'єру, приділяти час дітям, чоловіку, подругам. І не економте його, насправді все можна встигнути. Тайм-менеджмент як шахи, потрібно планувати на кілька кроків вперед.


Майкл Гаят Деніел Гаркаві "Дивись уперед"
Якщо ви раптом заблукаєте в горах, знайти правильний шлях вам допоможе GPS -навігатор. В житті цим додатком не скористаєшся. Якщо заблукав, загубив мету, приорітети, потрібно створити карту дій. Автори пропонують оригінальний спосіб для цього. Уявити, що життя - це ваш банківський рахунок. Треба визначити свій баланс. Намітити інвестиційні цілі. А потім розглянути свої інвестиційні стратегії, як збільшити баланс на рахунках. 
"Використовуйте теперішній час, щоб зробити уявне - реальним...Наші думки формують наше життя". М. Гаят , Д. Гаркаві.

Роберт Шеклі "Запах думки" 
Класика жанру фентезі. Міжзоряний поштовий корабель терпить несподівану аварію. Пілот-листоноша Лерой Кливи 
не має іншого виходу, ніж висадиитись на невідому кисневу планету, щоб зберегти пошту. На планеті він зустрічає звірів, дуже схожих на земних, тільки зеленого кольору. І все б нічого, та вони агресивні, а Лерой не має жодної зброї, окрім сили власної думки. Кінець оповіді вражає. І змушує замислитись про те, що думки і справді матеріальні.

Тамара Марценюк "Чому не варто боятися фемінізму?"
Тема гендерної нерівності не перестає бути актуальною. Чому деякі так бояться фемінізму? Адже це перш за все про справедливість, гідність і правду. Тамара Марценюк досліджує витоки фемінізму в історичній ретроспекції по всьому світу. Приводить дуже цікаві факти. Наприклад, раніше вчені цілком серйозно доводили, що освіта шкодить жіночій репродуктивній системі, бо енергія йде до мозку і перешкоджає бути вправними господинями! А в Ґарварді ще 50 років тому викладали лише чоловіки... Немає сенсу переповідати захоплюючу книгу, яка читається "на одному диханні", радимо краще прочитати.

Немає коментарів:

Дописати коментар