пʼятницю, 18 липня 2014 р.

Вогник надії

Національна асамблея інвалідів України (НАІУ) - всеукраїнське об'єднання інвалідів, яке очолює народнийдепутат України Валерій Сушкевич презентувала першу ластівку в дитячому книгодрукуванні шрифтом Брайля - казку "Лисичка і Журавель". Казку видали в рамках благодійного проекту "Читати на рівних".
Унікальність книжки "Лисичка і Журавель" полягає в тому, що вона розрахована на сімейне читання: і для незрячих діток, і для їхніх батьків, братиків чи сесртичок, котрі мають добрий зір. Казку можна водночас читати руками й очима. Окрім тексту, книжка містить яскраві малюнки, які для тактильного сприйняття обведено крапковим контуром.
Силами організаторів книгу безкоштовно розповсюджуватимуть по всій країні у спеціалізовані навчальні заклади, бібліотеки для сліпих, громадські організації, потрапить вона і до сімей, які мають незрячу дитину. 
Казкові персонажі исичка і Журавель запалять вогник надії у малечі, яка має проблеми із зором, - невдовзі вона матиме змогу читати шрифтом Брайля ще багато чудових книжок!

Немає коментарів:

Дописати коментар