пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Один день з життя бібліотеки. День третій

13 лютого, четвер. Сьогодні цікавий і насичений день.
В усіх бібліотеках ЦБС загальносистемний день пам'яті "Солдат війни не вибирає".
Хвилюючий і піднесений настрій.
11.00 У нас сьогодні найповажніші гості - діти 3-го класу. Донести до них інформацію про війну в Афганістані надзвичайно важко. Подвиг і жорстокість, обов'язок і прагнення жити, страх і безстрашність, гідність і безсмертя, скалічені долі і осиротілі сім'ї. З увагою і зосередженістю діти слухали розповідь про війну і "дорослі" поняття, притаманні їй. Діти зрозуміли, що їх обов'язок - берегти пам'ять про нашу історію, навіть про страшні її сторінки. Ми всі у пам'яті в боргу. Мандрівка бібліотекою, знайомство з надзвичайно цікавими її закутками, фотосесія в кімнаті казок залишили приємне враження про бібліотеку. А дитячі оченята з усією гамою почуттів - це найкраща нагорода нам. 
13.00 Громадські слухання "Бібліотеки - влада - громада". В слуханнях взяли участь завідуючі бібліотеками, заступник голови Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Андріян Рев'юк, начальник управління культури Максимова О.І., жителі району. 
 
Для перегляду була представлена електронна презентація "Публічні бібліотеки в житті киян". Присутні ознайомились з результатами громадських обговорень і соціологічних вивчень, що бібліотеками вже зроблено, що обіцяє районна влада зробити для бібліотек і громади. Ділова, продуктивна розмова вселяє надію на майбутнє.
З 14.00 до 17.00 консультація юриста. Другий рік в бібліотеці працює юридична консультація. В минулому році консультації були щомісячними. З цього року - двічі на місяць. Консультують фахівці районних управлінь юстиції з усіх районів Києва. Сьогодні консультує головний спеціаліст управління юстиції Дарницького району Кохан Вікторія Олександрівна. 9 чоловік отримали кваліфіковану безоплатну юридичну допомогу.
Масове відвідування людей стихло, потрібно завершити нагальні поточні справи.
 
Найголовніше - створення блогу "Солом'янка - ПДГ". Пункт доступу громадян до інформації органів державної влади щойно відкрито, тому цікаво розбиратися нам самим і прагнемо зробити доступний і простий в користуванні блог для коистувачів. 

Час спливає непомітно. А ще є справи, адже завтра - День закоханих.
Сьогодні бібліотекою скористалось 156 користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар