понеділок, 10 лютого 2014 р.

2014 - Рік Тараса Шевченка. Місяць перший.

"Уже для багатьої поколінь українців - і не тільки українців - Шевченко означає так багато, що сама собою стіорюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне - невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка...
Іван Дзюба, Микола Жулинський

Новий рік бібліотека імені О.Новикова-Прибоя зустріла виставкою - бібліоінсталяцій "2014 - Рік Тараса Шевченка".
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбулось засідання за круглим столом "І лине над землею Шевченкове святеє слово", ініційоване громадою Солом'янського району. В бібліотеці зібралися представники громади району, щоб зібрати і узагальнити пропозиції мешканців району щодо святкування 200-ліття Тараса Шевченка та розробити громадський проект заходів до ювілею. 
Бібліотека імені І.Багряного радо відгукнулась на пропозицію керівництва Об'єднання підліткових клубів "Либідь" взяти участьу нараді, присвяченій 200-річчю Тараса Шевченка. Клубні працівники з цікавістю оглянули книжкову виставку "Почути Шевченка!", підготовлену бібліотекарями.
 
В бібліотеці імені М.Реріха відбулася презентація книги Романа Коваля "Шевченкіана Михайла Гаврилка", яка побачила світ 27 грудня 2013 року і присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. У книзі розповідається про першу в історії української культури шевченкіану, яку на початку ХХ століття творив М.Гаврилко. Гостямивечора були письменник Віктор Моренець, прозаїк та кінодраматург Василь Портяк, лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк" та автор книги Роман Коваль.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар