вівторок, 4 липня 2023 р.

Творча зустріч з Костянтином Москальцем

“Ти втретє цього літа зацвітеш
Такою квіткою тендітною, п'янкою...”

“Лиш вона лиш вона
Сидітиме сумна
Буде пити не п’яніти від дешевого вина...”

Мабуть, кожен з нас наспівував ці рядки, або хоч раз у житті чув ці пісні. Та не всім випадало зустріти їх автора. А нам таки пощастило!
Вчора ми мали нагоду приймати в стінах нашої Центральної бібліотеки Солом'янки поета, музиканта, прозаїка, перекладача, літературного критика, людину-легенду Костянтина Москальця.
Це була, без перебільшення, історична зустріч, адже, як зазначив сам письменник, він дуже рідко відвідує публічні зібрання. А в нашому сьогоденні будь-які заходи, це - попри все, а не завдяки, тому ми особливо вдячні пану Костянтину за те, що відвідав нашу бібліотеку і потішив своїх шанувальників.
Зустрічі з такими глибокими та духовними людьми як Костянтин Москалець саме зараз - дуже необхідні, адже в складні часи ми тягнемося якраз до них, бо вони дають силу емоційно вистояти та рухатись далі. Пан Кость ділився з нами своїми спогадами про жахи життя в окупації та про те, що його рятувало і заспокоювало.
Також він розповів про життя у своїй Келії Чайної Троянди, про літературні вподобання, авторів, що вплинули на його формування як письменника, улюблених філософів та поділився секретами створення своїх легендарних пісень.
Дуже дякуємо пану Костянтину, що привідкрив нам частинку своєї ліричної душі та залишив по собі дуже теплий та приємний слід.

Немає коментарів:

Дописати коментар