четвер, 23 лютого 2023 р.

Імпреза "Цілюще джерело роду"

21 лютого в Центрі вільного спілкування «Діалог» Товариства «Знання» відбувся оригінальний творчий захід - імпреза письменниці Ольги Ходацької "Цілюще джерело роду", в якій взяв участь працівник Центральної бібліотеки Солом’янки Ігор Якубовський. Серед запрошених на захід були народна артистка України Галина Яблонська, заслужена артистка України Тетяна Негрій та інші.

Зустріч була присвячена проблемі невичерпних джерел цінностей, які тримають сім’ю, родину, рід, Україну. Йшлося про звичаї і традиції, про національно-патріотичне виховання молоді.
Галина Яблонська закцентувала увагу присутніх на ненав’язливому практичному засвоєнню таких чеснот, як любов до батьків, родинної злагоди, почутті кровного зв'язку, згуртованості всіх членів родини, духовному потягу до рідного дому, культури і мови.
Протягом усієї імпрези звучали вірші і проза Ольги Ходацької в авторському виконанні та пісні на її слова у виконанні Ігоря Якубовського і Тетяни Негрій.
Окрасою заходу стала виставка українських хусток і вишиваних рушників з колекції Любові Грабовенко, заступниці головного редактора Всеукраїнської газети «Справи сімейні».
Світлій пам’яті українського поета Дмитра Павличка було присвячено вірш «Коли ми йшли удвох з тобою» у виконанні Ольги Ходацької та пісню «Два кольори» у виконанні Ігоря Якубовський.

Ведучим імпрези був радіожурналіст Вадим Колосок, який життєствердно сказав, що всі ми – український народ, який складається з родин. І як велика річка, яка набирає сили з невеликих водних джерел – так і наша країна відродиться і зміцніє, бо міцною, незламною і духовно багатою є нині є кожна українська родина.


Немає коментарів:

Дописати коментар