середу, 15 лютого 2023 р.

Пісні Івана-Богдана Весоловського у Центральній бібліотеці Солом’янки

Іван-Богдан Весоловський в історії музичного Львова зайняв почесне місце на лаві композиторів, українських піснярів і акордеоністів. 
Про таких постатей тепер модно говорити, що «мистець повертається в Україну, на Батьківщину», але слід визнати, що пісенний доробок Весоловського ніколи не покидав Україну.

На черговому недільному музично-пісенному спілкуванні, яке відбулося 12-го лютого у Центральній бібліотеці Солом’янки, присутні виконували пісні митця та говорили про його творчість. Цей самобутній і не дуже знаний в Україні пласт танцювальних пісень традиційної джазової української культури, запропонував підняти постійний користувач бібліотеки Максим Кірсанов. 
Тема зустрічі була окреслена назвою однієї із популярних пісень автора «Ти з любові собі не жартуй». Багато пісень прозвучало на зустрічі, а особливою прикрасою була львівська «батярська» пісня «У Стрийськім парку ми ся здибали з тобов». 
Такі музичні імпрези дозволяють розширювати пізнання щодо самобутньої пісенної спадщини України, доторкнутись до вишуканої естетики внутрішніх почуттів, відображених у неповторному авторському музичному викладі витонченого мелодиста Івана-Богдана Весоловського.

Немає коментарів:

Дописати коментар