пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Чорний птах Голодомору

27 листопада вся наша країна схиляє голови, вшановуючи пам'ять жертв Голодомору. 
Напередодні цієї сумної дати працівник Центральної районної бібліотеки Солом`янки Світлана Булава провела історичний екскурс «Чорний птах голодомору» для читачів-учнів Дідівщинського НВК. Юні читачі дізналися про причини і наслідки трагедії Голодомору. Розповідь бібліотекарки супроводжувалась демонстрацією фотодокументів, історичних монографій, зачитувались уривки з художніх творів, присвячених цій темі. Нікого не залишив байдужим переглянутий відеоролик зі зворушливою піснею «Свіча» у виконанні Оксани Білозір. 
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українських селян, які загинули від голоду, заподіяного сталінським режимом. Діти усвідомили, що Голодомор треба пам’ятати не тільки у цей день, пам'ять про страшну трагедію слід берегти завжди аби більше не допустити подібного. 
Не буває чужого горя і чужої біди. Живемо ми на одній землі, під одним небом і під одним сонцем. Нехай же ніколи не доведеться нам пережити подібне.
Закликаємо всіх небайдужих долучитися до загальнонаціональної акції «Запали свічку», яка цього року відбудеться 27 листопада о 16:00
Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою поминальною молитвою…
 

Немає коментарів:

Дописати коментар