пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

"Рабство у генах лікують повстаннями". Онлайн-зустріч з поетесою Наталією Крісман

Вчора, 18 листопада, до Дня Гідності і Свободи в етері Публічних бібліотек Солом'янки відбулася онлайн-зустріч із голосом Майдану, українською поетесою зі Львова Наталією Крісман.
Наталія Крісман, львів'янка, громадський діяч, поетеса, правозахисник. Автор трьох поетичних книг - "Загублена в сучасності Валькірія", "Рабство у генах лікують повстаннями" і "Пуповина", до друку готується четверта книга "Протуберанці душ". Свій шлях трибуна почала у далекому 1989 році, виступаючи на перших, тоді ще заборонених, багатотисячних народних вічах. Її вірші, навіяні волелюбними вітрами Революції Гідності, лунали кривавої зими 2014 року на Майдані у Києві, по всій Україні та на багатьох майданах світу. Десятки текстів про Майдан та війну стали піснями різних виконавців і звучать по радіо та на різноманітних фестивалях, друкуються у чисельних колективних збірках, газетах та журналах, вчаться дітьми у школах.
Крісман іде зі своїми віршами до людей на народні віча, до дітей у школи, до наших захисників у шпиталі, її можна почути навіть на кладовищах, де вшановуються наші загиблі Герої. Сама ж поетеса вважає, що в нинішню буремну добу поезія повинна бути своєрідним рушієм суспільства, чесним голосом кожного з нас, совістю людини. Це не лише джерело естетичної насолоди, але найперше - енергетичний зв'язком з народом, його генетичний код.

Немає коментарів:

Дописати коментар