суботу, 8 грудня 2018 р.

 Книжкові історії від авторів світових бестселерів

Бестселер за версією The New York Times:


Хлопчик у смугастій піжамі
Автор: Бойн Джон; переклад: Шовкун Віктор
https://soloma.libraries.kiev.ua/book/khlopchik-u-smugastijj-pizhami/
Дев’ятирічний Бруно разом із сім’єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт.
До чого можуть призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку? Про це і навіть більше розповідає дивовижна книжка «Хлопчик у смугастій піжамі».
Переклад: Шовкун Віктор
Дизайн обкладинки: Гайдучик Назар


Бестселер за версією The Guardian:

Загадковий нічний інцидент із собакою
Автор: Марк Геддон
https://soloma.libraries.kiev.ua/book/zagadkovijj-nichnijj-incident-iz-sobakoju/

П’ятнадцятирічний аутист Крістофер Бун, якому важко розуміти людські емоції і легко підкорити математичну логіку, порівнює свій мозок з комп’ютером, який відмовляється обробляти надлишок інформації і просто «зависає». За допомогою дедуктивного методу Шерлока Голмса Крістофер намагається не лише розкрити загадкове вбивство сусідського собаки, а й створити за окремими зрозумілими йому деталями власну дивовижну картину світу. І коли хлопчик, що для прогулянок малює мапи власної вулиці, відважиться на подорож до Лондона – це буде його перший крок у нове життя.


Бестселер за версією National Book Awards:

Свобода
Автор: Джонатан Франзен
https://soloma.libraries.kiev.ua/book/svoboda/

Джонатан Франзен (нар. 1959 р.) – відомий американський письменник, у 2001 році удостоєний Національної книжкової премії США (National Book Award).
У романі “Свобода” (2010), що блискуче відроджує традиції великої прози XIX століття, Франзен розмірковує над тим, чи є свобода вибору, чи знаємо ми, чого прагнемо, коли бажаємо свободи, як легко жертвуємо близькими людьми заради її привида.
Свобода стає прокляттям для Волтера Бергланда. Його життя вибудуване як ідеальний проект. Він криштально чесна людина, читає правильні книжки і слухає правильну музику; він ідеальний чоловік і батько; він присвятив себе боротьбі за довкілля, голосує на виборах за правильних кандидатів; він споживає правильну їжу і навіть у тріскучі мінесотські морози їздить на роботу велосипедом. Та раптом його життя, як неправильно збудований міст, руйнується під тиском чужої свободи. Спочатку бунт сина, потім зрада дружини і єдиного друга, і нарешті зрада власних принципів..

Усі книги можна взяти в Бібліотеці імені Достоєвського за допомогою нашого сайту: https://soloma.libraries.kiev.ua/book/

Також очікуйте про кожну книгу окремо на нашій сторінці Бібліотеки імені Достоєвського!


#Книжковіісторіївідавторівсвітовихбестселерів
#БестселеризаверсієюTheNewYorkTimes
#БестселеризаверсієюTheGuardian
#БестселеризаверсієюNationalBookAwards

Немає коментарів:

Дописати коментар