суботу, 1 грудня 2018 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Світлина від Бібліотека імені Достоєвського.


Щорічно 1 грудня увесь світ відзначає Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом та толерантності до хворих на СНІД і ВІЛ-інфікованих. Цей день стосується однієї із найглобальніших проблем - СНІДу.

Що треба знати кожному про СНІД? Як уберегтися від нього? Що робити, коли найстрашніше сталося? Прочитати про вірус, особливості його впливу на клітини імунної системи, шляхи розповсюдження та засоби боротьби із загрозливою хворобою ви можете безкоштовно тут: https://soloma.libraries.kiev.ua/book/azbuka-snidu/
Світлина від Бібліотека імені Достоєвського.
Ідея символу Дня боротьби зі СНІДом була задумана навесні 1991 року і належить художнику Франку Муру, який жив у невеликому містечку штату Нью-Йорк. Одного разу Франк Муру звернув увагу на сім’ю, яка жила по сусідству. Сім’я носила жовті стрічки. Жовті стрічки для них були символом надії та віри. Вони всім серцем сподівалися, що їхня старша дочка – солдат, на той момент брала участь у військових діях в Перській затоці, – повернеться додому живою і здоровою.

Світлина від Бібліотека імені Достоєвського.





Через деякий час, а точніше 2 червня 2000 року, на сорок п’ятої щорічної церемонії вручення нагород «Tony Awards» учасникам і номінантам конкурсу було запропоновано прикріпити до свого одягу червоні стрічки, що стали символом співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Ця акція була проведена з вірою в те, що кожного року 1-го грудня всі люди будуть носити червоні стрічки, які об’єднують всі народи в боротьбі зі СНІДом.

Більше книжок на цю та іншу тему безкоштовно тут: 

Немає коментарів:

Дописати коментар