четвер, 13 грудня 2018 р.

У день Андрія із Андрієм

  Спілкувалися читачі Бібліотека імені Достоєвського 13 грудня із сучасним українським письменником, журналістом, кіносценаристом, багаторазовим володарем премій літературного конкурсу «Коронація слова» Андрієм Кокотюхою. Хоча письменник вважає найкращою своєю нагородою подяки, отримані з військових частин, у яких коротко, але влучно написано «за піднесення бойового духу бійців».
Андрій Кокотюха розповів про цікаві епізоди, що відбувались під час зйомок фільму «Червоний без лінії фронту». І не лише епізоди з фільму, а й у реальності, скажімо, як проходили зйомки на Тернопільщині у 20-тиградусний мороз. Загалом роман «Червоний» – це 70-та книжка письменника, і 15-та – історична.
Хоча, як зазначив Пан Письменник, що не збирався вже повертатися до історичного жанру, але є читач, який чекає саме історичну книжку.

Так само, на думку письменника, і чекають дитячі історичні книжки і підлітки. Свої нові дитячі книжки «Таємниця підводного човна», «Таємниця зміїної голови» та «Таємниця козацького скарбу», як зазначив Андрій Кокотюха, написав для хлопчиків. А якщо книжками зацікавляться і дівчатка, то буде тільки з цього радіти. Загалом вечір пройшов змістовним і цікавим із притаманним письменникові гумором. От тільки шкода, не гадали… Але наступного разу неодмінно поворожимо з Кокотюхою…    




Немає коментарів:

Дописати коментар