середа, 26 червня 2024 р.

Анонс заходу

Шановні мешканці та гості Солом'янського району!
Ми запрошуємо вас на бібліо-екскурсію провідного бібліотекаря з краєзнавчої роботи, краєзнавця Олександра Михайлика «Пронівщина», яка відбудеться у суботу 29 червня.

Початок екскурсії о 11:00, зупинка "вулиця Білгородська", пам'ятний знак 3-й лінії оборони Києва 1941 року.
Тривалість становитиме орієнтовно 2 години.

Екскурсію буде присвячено місцевості Пронівщина, яка забудована малоповерховою забудовою у 1950-х, проте історія місцевості дуже давня. У давнину місцина називалася по різному - Володимирова груша, Кухмістрівщина, навколо було чимало урочищ. Тож на екскурсії згадаємо ці назви і з'ясуємо, коли місцина почала називатися Пронівщина, яку роль в історії відіграв Києво-Софійський митрополичий дім.
На вулиці Дачній збереглася цікава двоповерхова забудова 1950-х років працівників радгоспу "Совки". У одному з будинків мешкав письменник Володимир Югов. Згадаємо про цю цікаву, але призабуту особистість, його творчість, побачимо будинок, де він жив.
Частина екскурсії буде присвячена верхньому каскаду Совських ставків та річці Совка - з 2020 року частини ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка". Тож на екскурсії буде змога познайомитися ближче не лише із історією, а й з рослинним та тваринним світом нашого району, відпочити біля води.
Мета нашої екскурсії - ознайомлення мешканців району із історією Пронівщини, її унікальним ландшафтом, пам’ятками природи. Приєднуйтесь до екскурсії і відкривайте разом із нами сторінки минулого району!

Немає коментарів:

Дописати коментар