понеділок, 8 травня 2023 р.

"Пісня - як пам'ять". Зустріч до Дня пам'яті та примирення

Актор театру, кіно і дубляжу, а на сьогодні воїн ЗСУ, підрозділу десантно-штурмових військ Дмитро Лінартович був спеціальним гостем на музично-пісенній зустрічі, що відбулась 7 травня у Центральній бібліотеці Солом’янки.

Рік і неповні три місяці тому назад, 22-го лютого 2022 року актор Дмитро Лінартович був гостем нашої бібліотеки на творчій зустрічі зі старшокласниками ліцею №144 ім. Григорія Ващенка. А цього разу він прийшов до бібліотеки у статусі воїна ЗСУ. Дмитро, як актор не одноразово перевтілювався у різні образи героїв кінокартин, театральних персонажів, озвучував дублюючи різні кіно та мультиплікаційні ролі. Ми ж ладні в уяві переносити рольові характери в життя виконавців, особливо якщо це яскраві ролі, такі, як образ льотчика Другої світової … Та Дмитро і поза екраном справляє враження людини твердих принципів. Напевне, що багато хто із нас бачив в Інтернеті його стан, важко пораненого на сході України, але такого ж незламного і непереможного. І ось він, момент істини: актор і десантник, після тривалого відновлення, охочий до слова, спілкування, до пісень, яких додалося за час бойової роботи. 
Однострій і зачіска зовнішньо міняють, це факт, але ті ж очі людини, уважної до життя, чутливої до нюансів, стиль і характер виконання, слова пісень, в яких не сумніваєшся, почувши гірку правду бойового досвіду. І ніхто із присутніх передчасно не покинув зустрічі, яка тривала майже три години.

А ще усі охочі співали разом із гостем чи просто насолоджувались улюбленими піснями, знайомились із авторськими творами, поезіями, цікавими історіями. Творчими подарунками для актора була пісня співробітника бібліотеки Ігоря Якубовського на вірші Олександра Козинця «Холоднішає осінь…», яку він виконав у дуеті з читачкою Русланою П’ятницькою, а також вірш дівчинки Мілени, яка подарувала його Дмитру Лінартовичу і всім присутнім.

По завершенню зустрічі присутні ще довго не розходились, спілкуючись між собою. Колективне фото стало тим завершальним акордом, який дуже емоційно згуртував усіх і налаштував на нову чергову творчу зустріч, яка відбудеться 14-го травня - до Дня матері.

Немає коментарів:

Дописати коментар