вівторок, 2 травня 2023 р.

Літературно-музична зустріч "Ромська пісня"

30 квітня в Центральній бібліотеці Солом'янки відбулась чергова музично-пісенна зустріч, присвячена ромській пісні та вільній музиці джазу, адже саме 30-го квітня відзначається Міжнародний день джазу. Працівники бібліотеки готуючись до зустрічі, перевтілились у циганські строї, щоб бути наближеними до ромської культури вільного духу.

Вже склалась гарна традиція, запрошувати на музично-пісенні зустрічі до нашої бібліотеки знакового гостя. Цього разу учасники зібрання вітали українську поетесу, прозаїкиню, драматургиню, перекладачку з польської, болгарської та македонської мов Анну Багряну, яка проживає у Болгарії і приїхала із коротким творчим візитом до України. У своєму виступі Анна презентувала присутнім одну із останніх своїх книг «Вітрова гора», а також прочитала власні вірші.

А далі була музика. У стінах бібліотеки звучали джазові композиції, українські народні та авторські пісні - «Доля циганська», «Ніченька-циганка», «Ой на горі цигани стояли», «Очі чорнії», «Цигани їдуть» та інші. Навіть прозвучала пісня ромською мовою, яку виконала співачка із м. Боярки Наталя Горенко. Дві пісні із репертуару тріо Мареничів виконала постійна користувачка бібліотеки Руслана П’ятницька. Своєю грою на гітарі поділився юний читач Роман, а поетеса Тетяна Лавинюкова процитувала уривок із твору циганської тематики поетеси Ліни Костенко «Циганська муза», а також переклала і виконала твір «Циганка-Молдаванка».

У найближчу неділю, 7 травня, запрошуємо усіх охочих на музично-літературну зустріч, присвячену Дню Пам'яті та примирення. Гість заходу — Дмитро Лінартович — актор театру, кіно й дубляжу, а з серпня 2022 року — військовослужбовець Збройних Сил України.



Немає коментарів:

Дописати коментар