середу, 23 лютого 2022 р.

"Ой вишеньки-черешеньки". До 151-ї річниці від дня народження Лесі Українки

«Ой вишеньки-черешеньки,
Червонії, спілі,
Чого ж бо ви так високо
Виросли на гіллі?» 
Леся Українка

25 лютого Україна святкуватиме 151 рік від дня народження Лесі Українки. А в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а святкування почалися завчасно. До нас завітали четвертокласники київського ліцею №144, щоб вшанувати цю славетну жінку й улюблену письменницю та окрасу українського народу.
Діти з великим інтересом слухали нові цікаві факти про життя Лесі Українки, розглядали її світлини, а ще приємно здивували тим, що вони дуже шанують письменницю і обізнані з її творчістю. Учні захоплено слухали поезію, робили її аналіз, а потім мали можливість продемонструвати своє сприйняття Лесиного вірша на малюнку.
Масу позитивних емоцій отримали діти, коли втілювали на папері власне бачення поезії Лесі України «Вишеньки». Це були дуже різні вишеньки, але саме такі, які уявляє кожна дитина читаючи вірш, а це – головне.
Та не малюнками єдиними! Творчий процес супроводжувала вишукана музика та співана поезія на тексти Лесі Українки у виконанні нашого колеги Ігоря Якубовського.
Від заходу усі отримали величезне задоволення, хороший настрій та прекрасні малюнки, з якими діти робили чудові світлини в стінах бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар